Omlet sa sirom i spanaćem
Zdrav doručak je odličan način da dobro započnete svoj dan. Ovaj omlet ima bogat ukus parmezana i spanaća. Jaja su izvor proteina i vitamina B i sa samo 80 kcal po jajetu, oni su veoma lak i zdrav obrok.
Za 1 porciju
Po porciji : 278 kcal, 21 g masti (8 g zasićenih masti), 3 g ugljenih hidrata, 18 g proteina,1 g vlakana, 341 mg natrijuma
Sastojci :
· 2 čaše baby spanaća
· 2 kašike rendanog parmezana
· 2 velika jajeta
· 1 kašika hladne vode
· 1 kašičica ulja
· 1 kašičica putera
· Biber
· Sprej za kuvanje
Uputstvo za pripremu :
U suvom tiganju srednje veličine na vatri srednje jačine pržite spanać oko 4 minuta. Zatim ostavite spanać da se ohladi na tanjiru, zatim ga iscedite. Sitno ga iseckajte i stavite u malu činiju, a parmezan u drugu.
Umutite jaja, vodu i malo bibera viljuškom dok se ne sjedine žumance i belance. Ostavite po strani.
Tiganj stavite da se zagreje na vatri srednje jačine oko 1 minut. Prekrijte sprejem za kuvanje, zatim dodajte ulje i puter i prekrijte sve strane tiganja. Kada puter prestane da peni dodajte jaja. Pržite po želji, zatim sklonite sa vatre i dodajte parmezan i spanać po centru omleta. Vratite na vatru i spatulom savijte ivice omleta ka centru i pržite još malo. Servirajte.